Leadership and Strategic Management

‘Don’t compete with rivals, make them irrelevent’ – Prof. Chan Kim

Seronoknya… Modul ini merupakan modul akedemik terakhir yang perlu dilalui.. Tak sangka dah lebih 9 bulan melalui DPA ni. 

Himpunan Pengurus pengurus PROTA

Subjek ini amat menarik bagi saya. Walaupun kerja ‘sekolah’ banyak, tp tak kisah lah, just nak habiskan jer.. Kalau boleh, nak A lah.. 

Penilaian

1st week kena buat laporan, tajuk diberikan kepada saya ialah Blue Ocean Leadership (BOL) dan ada group presentation. Kami buat forum presentation tentang leadership. Minggu kedua, just fokus final exam.

Present..present. we did good

Subjek yang bermenafaat

Strategic Thinking merupakan topic yang saya rasa amat berguna kepada saya dan boleh diaplikasikan pada masa hadapan. Dan yang paling penting, 

Oleh kerana tak balik Kedah, isteri datang spot check.. huhu

Ilmu ini diperturunkan oleh tenaga pengajar yang amat baik dan berpengalaman. Cara penyampaian juga amat menarik.

Nampak complicated.. tp saya faham..

Pengakhiran ini bermaksud permulaan kepada sesuatu yang baru

Final exam diadakan di dewan serbaguna INTAN dan ia merupakan exam terakhir DPA ini.

Dan akhirnya, ku dapat tahu yang aku terlupa jawab soalan 1c. Terbang 5 markah.. Aduh.. Redha.. Sesi lepak lepak boleh dikatakan diadakan setiap malam.. Yer lah, dah tak lama nak berpisah ke kementerian masing-masing. 

Gelas besar..ibarat water drill.
Genovasi.. here i come

So, seperti biasa, enjoy montaj dibawah ini yea..bye.

    Advertisements

    Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s