Menghargai Orang yang tersayang

B

Ingat tak lagi…. voucher dari Majlis Amanat Kemerdekaan PM 31hb  Good yang lalu. This time lah nak redeem boucher ni..

 Sebelum berlepas ke Sarawak, sempena cuti mahal hijrah, berpeluang untuk menginap di Lexis Hibiscus , Port Dickson.  Tetapi sebelum check in, melawat muzium tentera dulu..

Proud of my late  grand father, Allahyarham Pbt. Ahmad bin Long, his picture with his battalion  engrave in museum.

Kali ni, bawak ibu Dan ibu mertua datang bersama isteri, Adam Dan Ayra..

Cayalah… ada private pool… bilik ini dilengkapi dengan tv yang  siap ada collection of movies,sound system yang mabeles, heating room, bath tab yang besau, Dan segalanya best lah..  12 tengah malam pun berenang woo..

Nak ke bilik, kena naik buggy..

Bilik ni berdekatan dengan presidential house.Nilai RM1.2k semalam. Rezeki.. Alhamdulillah

Breakfast.. my comment is sama ja dengan sunway hotel.. takde yang special pun.

Kekuatan Hang Tuah terletak pada huruf Ta. Kekuatan dan kejayaan diriku pada harini adalah orang orang dibelakang dan disayangi ku.

Sewa basikal rm20 ..

Indahnya maghrib….

Terima kasih kepada adikku, Sirajudin dan pasangannya kerana sudi datang melawat kamu disini.

Buaian dan Ayra Hawani tidak dapat dipisahkan. Bermacam macam ragam anak dara saya nih…

Dimalam hari, kami hanya ke Hibiscus Walk. Disini ada deretan kedai kedai dan sebenarnya hotel dah bagi RM20 voucher untuk spend di hibiscus walk. Disini juga telah dimeriahkan dengan persembahan api selama 1 jam lebih.. tetapi tengok sekejap sahaja sebab nak mencari susu ayra yang habis.

Cantik nya dimalam hari…

Check out by 12noon. Kena tunggu buggy lah..barang pun banyak.

Saya amat berpuas hati flow check out hotel ini. Luggage handle by them systematically and ease for us to mingle around the lobby. Sebelum balik, kami disajikan dengan persembahan chicky dance. Konsep memeriahkan suasana ini juga dipraktiskan oleh Genting Highland Hotel.

Photo booth hotel juga menawarkan harga yang berpatutan. Rm10 untuk satu gambar.. amat murah.. Sebagai kenangan, 3 keping gambar lah jawabnya… Kami bertolak balik ke Kedah dari Port Dickson pukul 1 petang. Ada rezeki, boleh revisit balik…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s